fbpx
Loading...
Tim – Jovana Nikolić2020-03-24T11:47:51+00:00

Jovana Nikolić

Jovana Nikolić je naučna novinarka, zaposlena kao saradnik u Komunikacijama na Institutu za fiziku u Beogradu. Autorka je i voditeljka emisije Eureka na Radio Aparatu u kojoj sa svojim gostima razgovara o brojnim temama koje imaju dodira sa naukom.
Osnovne i master studije završila je na Odeljenju za filozofiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Novinarstvom je počela da se bavi na portalima posvećenim mladima, a na Portalu Mladi je bila i urednica rubrike Kultuta.
Nekoliko godina je radila u Centru za promociju nauke, gde je pisala tekstove za portal Elementarijum i časopis Elementi i bila pomoćnica urednika. Pomoćnica urednika i autorka bila je i u časopisu Odiseja.
Danas, pored rada na Institutu i emisije Eureka, piše za sajt Klima101, vrši izbor vesti iz nauke na mesečnom nivou za Kulturni dodatak dnevnog lista Politika i učestvuje u organizaciji naučno-popularnih tribina u okviru inicijative “Nauka kroz priče”.

Tekstovi autorke

Cilj sajta Klima101 jeste podizanje svesti i edukacija stanovništva našeg jezičkog područja o uzrocima, posledicama i opasnostima koje prete od klimatskih promena, kao i načinima rešavanja ovog problema.
SAZNAJ VIŠE