fbpx
Loading...

Otvoreni konkursi za mlade u okviru projekta EkoKon – Sva lica klimatskih promena

Autor: Ekogeneza Izvor: Google Datum: 17.09.2020.

Udruženje Ekogeneza, koje stoji iza sajta EkoBlog i podkasta EkoPod u saradnji sa udruženjem Dete – zaštitnik planete, prvi put ove godine organizuje multidisciplinarnu konferenciju EkoKon koja mladima pruža mogućnost da sa drugima podele svoj rad, rezultate i kreativnost. 

Konferencija pod imenom EkoKon – Sva lica klimatskih promena biće održana početkom novembra, a za cilj ima da prikaže klimatske promene iz raznih uglova, kako kroz naučni rad tako i kroz umetnost.

Klimatske promene su tema koja bi trebalo da interesuje svakoga, bez obzira na delatnost kojom se bavi ili interesovanja koja neguje. U skladu sa tim, EkoKon pruža priliku da se mladi uključe u proces podizanja svesti o uticaju čoveka na ubrzavanje promena klime učešćem u nekom od četiri konkursa:

Akademski konkurs, odnosno konkurs za stručne radove, namenjen je svim studentima (upisanim na fakultete i visoke škole u Republici Srbiji), kao i onima koji su diplomirali nakon 1. septembra 2019. godine. Želja je da se sazna da li i kako klimatske promene utiču na različite oblasti usavršavanja i istraživanja, ali i da li delatnosti u tim oblastima utiču na same klimatske promene. 

Literarni konkurs je namenjen beogradskim srednjoškolcima, koji kroz esej treba da predstave svoje viđenje klimatskih promena. Mladi su u proteklih godinu dana kroz klimatski štrajk Petkom za budućnost pokazali da su klimatske promene tema koja se nalazi visoko na lestvici prioriteta i da zaista možemo dosta da naučimo ako odlučimo da čujemo šta imaju da nam poruče.

Likovni i Foto-konkurs su otvoreni za sve ljubitelje slikarstva i fotografije, koji treba da pokažu kako klimatske promene izgledaju kada su naslikane, ili kako one izgledaju kroz objektiv fotoaparata.

Prijava za konkurse biće otvorena od 1. do 30. septembra.

Detaljno o prijavama i propozicijama za pojedinačne konkurse možete pročitati na sajtu: ekokon.ekogeneza.org a za dodatne informacije možete da kontaktirate udruženje Ekogeneza na info@ekogeneza.org

Projekat EkoKon – Sva lica klimatskih promena sprovodi udruženje Ekogeneza u saradnji sa udruženjem Dete – zaštitnik planete uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

Ne propusti članke i zanimljivosti o klimatskim promenama koje svakodnevno objavljujemo na našim društvenim mrežama.

Najnoviji tekstovi

Kategorije

Moglo bi da te zanima i…

Najnoviji tekstovi

Kategorije

Cilj sajta Klima101 jeste podizanje svesti i edukacija stanovništva našeg jezičkog područja o uzrocima, posledicama i opasnostima koje prete od klimatskih promena, kao i načinima rešavanja ovog problema.
SAZNAJ VIŠE
2020-09-17T10:06:22+00:00